Iskoristi svoj odmor u Neumu da posjetiš Dubrovnik

Iskoristi svoj odmor u Neumu da posjetiš Dubrovnik

Neum je malo, simpatično turističko odredište smješteno na južnom dijelu Jadrana koje iz godine u godinu privlači sve veći broj turista zbog niza ljepota i kvaliteta koje posjeduje.

U Neumu prevladava ugodna mediteranska klima, ljeta su iznimno vruća, dok su zime relativno blage i kratke zbog čega se Neum može pohvaliti kao drugo mjesto na Jadranu s najvećim brojem sunčanih dana u godini.

Iako malen, Neum sadrži apsolutno sve što vam treba za odmor iz snova – od lijepih plaža, slikovitog krajolika, zanimljivih atrakcija, izvrsnih restorana i konoba s vrhunskim delicijama i vinima, ljekarne, pošte, ambulante, raznih trgovina, beach barova, kafića do manifestacije „Neumsko ljeto“ koja traje čitavu sezonu i garantira vam savršene ljetne večeri ispunjene smijehom, pjesmom i zabavom.

 

Idealna odmorišna destinacija i za goste manjeg budžeta

Prema svemu prethodno navedenom, vjerojatno ste već mogli shvatiti zašto se upravo Neum sve češće izabire kao savršena destinacija za ljetovanje.

Ono što je ovdje također dodatna pogodnost kojom se baš i ne mogu pohvaliti ostali gradovi na Jadranu su cijene.

Za razliku od pojedinih obalnih destinacija s vrtoglavo visokim cijenama smještaja, u neumskim apartmanima možete odsjesti za gotovo dvostruko manji iznos.

Uz jeftin smještaj, cijene hrane i pića u restoranima su također nešto povoljnije. Stoga želite li doći s obitelji na ljetni odmor, a pritom ne potrošiti cijelo „bogatstvo“, pakirajte kofere i pravac – Neum!

 

Svega sat vremena vožnje do Dubrovnika

Često se za gradić Neum kaže kako je smješten u srcu najvećih turističkih destinacija – Dubrovnika, Splita, Korčule, Mostara i Međugorja.

Pa ćete tako od Neuma do Dubrovnika stići za jedan sat vožnje što je dovoljno primamljiv podatak za planiranje posjeta prekrasnom Dubrovniku, zar ne?

Ako ste pak prvi put stigli u Neum, ne snalazite se dobro u vožnji nepoznatim krajem ili možda nemate automobil, prepustite brigu oko organizacije izleta nama!

Želimo svojim gostima priuštiti potpuno bezbrižan odmor u kojem će moći maksimalno uživati, pa iz tog razloga radimo transfere i organiziramo izlete do jedinstvenog Dubrovnika za kojeg smatramo da ga svatko treba posjetiti i doživjeti.

Također, nudimo i organiziranje izleta kao transfera direktno s aerodroma Čilipi do Dubrovnika i obrnuto.

 

Zašto posjetiti Dubrovnik?

Dubrovnik je, prema mišljenju mnogih, jedna od najljepših destinacija Sredozemlja, a već samim čitanjem daljnjeg teksta bit će vam jasno i zašto.

Iako je riječima teško dočarati sve ljepote grada Dubrovnika, odlučili smo za vas izdvojiti neka od najljepših dubrovačkih mjesta i atrakcija.

Pa idemo redom.

 

Impresivne dubrovačke znamenitosti

Dok su u prošlosti služile kao glavni gradski štit od napadača, danas su Gradske zidine jedna od najvećih i najpoznatijih znamenitosti u Dubrovniku.

Dugačke su oko dva kilometra, a glavni ključ u obrani grada imale su kule i utvrde unutar zidina – kule Bokar i Minčeta, tvrđava Revelin te utvrda sv. Ivana. Nipošto ne odlazite iz Dubrovnika, a da ne prošećete ovim uistinu posebnim Gradskim zidinama.

Također ćete se zaljubiti i u šetnju Stradunom koju Dubrovčani nerijetko zovu i „žilom kucavicom grada“. Glavna gradska šetnica ujedno je i „pozornica“ brojnih umjetnika, zabavljača i obrtnika koji posjetiteljima kroz svoje izvedbe dočaravaju izgled nekadašnjeg Dubrovnika.

Posjetite i Palaču Sponza, Knežev Dvor, Crkvu svetog Vlaha, Orlandov stup, Utvrdu Lovrijenac, Veliku Onofrijevu česmu i Park Orsula, a ostane li vam vremena uputite se na brdo Srđ odakle ćete imati priliku uživati u očaravajućoj panorami.

 

Prekrasne plaže

Osim kulturno-povijesnih znamenitosti, Dubrovnik krase i brojne prirodne ljepote, pa ćete tako osvježenje moći pronaći u bistrom moru prelijepih pješčanih, šljunčanih i betonskih plaža.

Uživajte u hladovini borovih šuma ili se počastite slatkim koktelom na nekoj od brojnih dubrovačkih plaža. Jedna od najpopularnijih je glavna gradska plaža Banje koja noću postaje centar zabave zbog čega je omiljena među mlađom populacijom. Za obitelji s djecom i osobe s invaliditetom idealna je plaža Copacabana, a u uvali Lapad nalazi se niz manjih plaža s pregršt zabavnog sadržaja i ugostiteljskih objekata.

 

Dubrovnik kao King’s Landing

Zbog jedinstvene srednjovjekovne stare jezgre, mnogi su filmski producenti prepoznali Dubrovnik kao savršenu lokaciju za snimanje serija i filmova.

Jedna od najpopularnijih serija snimanih u Dubrovniku nedvojbeno je „Game of Thrones“ u kojoj Dubrovnik dobiva ulogu King’s Landing-a.

Obožavatelji stižu iz svih dijelova svijeta, a čak su organizirane i „Game of Thrones“ ture kojima se posjetitelje vodi u obilazak svih lokacija iz serije.

 

 

Copyrights by: villa-millenium.com